Haz

"ÇAKMA ÖĞRENCİ" KİTABININ TAHLİLİNİ YAPTIK.

Haz

"Aile Çocuk Eğitim Programı" kapsamında okulumuz Psikolojik Danışmanları Dilek Çakmak ve Kübra Aydın  tarafından öğrencilerimize 'Öğrenciler için Sosyal Duygusal Becerilerin Teşvik Edilmesi' konulu seminer verilmiştir.

May

Nerede Kalmıştık-Bir Kudüs Romanı tahlilimizi 8. Sınıf öğrencilerimizle yaptık.

Dokuz kâdim şehirden Kudüs'e bir görev için giden 9 gencin hikayesini drama tekniği ile canlandırarak tahlilini yaptık.

May

Lise tanıtımı kapsamında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan Güzelyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ettik. Kıymetli Okul Müdürü Musa TAÇKIN, idare ekibi, rehberlik servisi okulun fiziki imkanları,bilimsel kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetleri, konumu ve ulaşımı, yerleştirme puan ve yüzdelik dilimi konularında 8. Sınıf öğrencilerimizi bilgilendirdiler ve öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladılar. Başta okul müdürü Musa TAÇKIN olmak üzere okul yönetimine, rehberlik servisine, öğretmenlerine ve öğrencilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Piktes sosyal uyum projesi kapsamında İstanbul içi gezi programında öğrencilerimizle, rehber eşliğinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Cami, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet ve Gülhane Parkı gezimizi gerçekleştirdik.

GÖRSEL SANATLAR SENE SONU SERGİSİ

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Neslihan Raşan KANMAZ rehberliğinde öğrencilerimizin sene boyunca hazırladığı çalışmalar sergilendi.

Neslihan öğretmenimizi ve öğrencilerimizi birbirinden güzel eserler için tebrik ediyor, emeklerinize sağlık diyoruz. ‍

May

"O'nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! O'nu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" ( Hadis-i Şerif )

Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümü heyecanını yaşayarak İstanbul'un fethi kutlama programımızı gerçekleştirdik.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

May

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle Atatürk Hava Limanı'nda gerçekleşen "Fidan Dikimi ve İstanbul'un Fethi Kutlamaları" programına Esenyurt İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimiz ve velilerimiz ile katılım sağladık.

May

Okulumuzda sınıflar arası yapılan futbol turnuvasında 7. ve 8.sınıflar arasında 8-B sınıfı, 5. ve 6. Sınıflar arasında ise 6-A sınıfı birinci olmuştur.

Kazanan sınıflarımıza madalyalarını takdim ettik.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuzda sınıflar arası yapılan futbol turnuvasında 7. ve 8.sınıflar arasında 8-B sınıfı birinci olmuştur.

5. ve 6. Sınıflar arasında 6-A sınıfı birinci olmuştur.

Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

"Aile Çocuk Eğitim Programı" kapsamında okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Fatma Toruntay tarafından öğrencilerimize 'Siber Zorbalığın Belirlenmesi ve Önleme Tedbirleri' ile 'İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı ile İlgili Beceriler' konulu seminerler verilmiştir.

May

Önemli olan "bilinçsizce çok çalışmak" değil, verimli ders çalışma yollarını iyi bilerek ve bunlardan gereğince yararlanarak "etkili çalışmak"tır.

Öğrencilerimizle verimli ders çalışma yöntemleri ile ilgili interaktif oyunlar oynayarak verimli ders çalışmanın önemini bir kez daha hatırladık.

May

Sınıflar arası yapılan bilgi yarışmasında kazanan 5-D sınıfına Saliha DİNÇ öğretmenimiz, 6-B sınıfına Saliha ÇAKMAK öğretmenimiz, 7-D sınıfına Gökhan TOPRAK öğretmenimiz, 8-C sınıfına Sedat OĞUZ öğretmenimiz tarafından bayrak töreni sırasında madalyaları verilmiştir. Tebrik ederiz.

May

Okulumuzda sınıflar arası düzenlenen voleybol turnuvasında 1. olan 8-D sınıfı oyuncularına bayrak töreni sırasında Beden Eğitimi öğretmenimiz Betül KUNDURACI USDA tarafından madalyaları verilmiştir. Tebrik ederiz.

May

KIZLAR VOLEYBOL TURNUVASI FİNAL MAÇI YAPILDI.