İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt İmam Hatip Ortaokulu

Haz

YAZIN OKULUMUZDA YAPILACAK OLAN DYK KURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR. BAŞVURULAR 24 HAZİRAN 2018 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEKTİR.

Haz

Çevre kulübündeki öğrencilerimizle Esenyurt Belediyesi´nce düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliklerine katıldık.

Haz

İstanbul’da 249 imam hatip ortaokulu tüm 8. sınıflarının katılımı ile gerçekleştirilen ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen olimpiyatta iki öğrencimiz ilk 10 ‘da yer alarak ödül aldı.  Aynı olimpiyatta 2017 de 4 öğrencimiz 2016 da 1 öğrencimiz dereceye girmişti . Öğrencimizi tebrik eder emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Haz

Öğle grubu mezuniyet törenimizi gerçekleştirdik. Mezun öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

Mezuniyet programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencimiz Abdullah ÖNVER´in Kuran tilavetinden sonra okul müdürümüz Mehmet Şirin BALĞASUN´un açılış konuşmasyıyla devam etti. Okul müdürümüz Mehmet Şirin BALĞASUN:

Değerli Öğrencilerimiz; Dört yılık imam hatip yıllarını,”Esenyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrenciliği” sıfatını hayırlısı ile geride bırakıyorsunuz. Okulunuzun sınıf ve okul arkadaşlarınızın, öğretmenlerinizin kıymetini bilin, kendinizi geliştirmenin yollarına bakın. Unutmayın, imam Hatipte okumak, öğrenci olmak belki kolaydır. Ama İmam Hatipli kalmak için daha fazla gayret, sabır ve azim gerektirir. Liseyi hangi okul türünde okursanız okuyun ancak İmam Hatipte edindiğiniz bilgi, ahlak ve kişiliği asla terk etmeyin. Ahlak, Bilim, Sanat ve Edebiyatta kendinizi geliştirin. Ahlak, size iyi bir insan olmayı öğretir. Bilim, size hayatta kalmayı ve güçlü olmayı öğretir. Sanat, size hayatın inceliğini ve zevkini öğretir. Edebiyat, size nezaketi ve derinliği öğretir. Cehalet, bu dünyadaki en tehlikeli hastalıktır. Bu hastalığa kapılmamak için bilginin ve hikmetin peşinden koşmayı sakın unutmayın. Doğru sözlü olun, doğruluktan ayrılmayın. Namazlarınızı terk etmeyin ve huşu içinde ve dosdoğru kılın. Vaktinizi boş şeylerle harcamayın, boş ve gereksiz şeylerden yüz çevirin. Hiç şüphe yok ki bir Müslümanın en belirgin özelliği güvenilir ve dürüst olmasıdır. O halde söz verdiğinizde sözünüzde durun, dürüstlüğünüzden ödün vermeyin, güvenilir olmak en önemli sıfatlarınızdan biri olsun. İman etmeyenlerin gösterişli yaşantısına özenmeyin. Anne ve babanıza saygıda kusur etmeyin.

Allah mezuniyetinizi mübarek eylesin. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hak yolda yolunuz bahtınız açık olsun.

Program öğrencilerimizin okuduğu Ümmet Coğrafyası adlı yazı, Örnek Sahabiler : Musab Bin Ümeyr ve Bilal-i Habeşi, Veda Hutbesi, Ya Kuran Ya Hüsran adlı şiir, 7. sınıflar ilahi grubu, Ben Anadoluyum şiiri, grup İmam Hatip tarafından seslendirilen ezgiler, Din Kültürü öğretmenimiz Hasan Öncel´in dua şiirinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.

May

Esenyurt Belediyesi ekipleri tarafından okulumuzun bahçe bakımı ve ağaç ilaçlaması yapılmıştır. Esenyurt Belediyesi´ne teşekkür ederiz

May

Okulumuz bahçe aydınlatma sistemini gözden geçirerek eski ampüller yerine led ampüller takıldı.

May

Dünya Yetimler Günü münasebetiyle okulumuz 6-I sınıfı öğrencileri tarafından bir program hazırlandı.

Yetimler ile ilgili şiir, ilahi ve skeçlerin olduğu programda yetimlere dikkat çekilerek onlara daha çok sahip çıkmamız konusunda bir farkındalık oluşturuldu.

6-I sınıfı öğrencilerine ve rehberlik eden Sena GERÇEK ve Büşra MERCAN hocalarımıza bu güzel programlarından dolayı teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma sunumu gerçekleştirilmiştir.

May

8. sınıf kız öğrencilerimizin velileri ile toplantı gerçekleştirdik. PDR öğretmeni Firdevs SARAÇ tarafından velilerimize LGS sunumu gerçekleştirildi. Güzelyurt Kız Anadolu İHL müdürü Musa TAÇKIN okulun misyon ve vizyonu ile "Neden imam hatip lisesi?" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdiler. Müdür yardımcısı Gökçen KÜRTÜNLÜ ise okulda yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

May

8. sınıf öğrencilerimiz ile İhsan Nakipoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´ni ziyaret ettik. Okul psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Yakup İME Anadolu İmam Hatip Liseleri programını tanıtırken okul müdürü Musa SALİHOĞLU "Neden okulumuz?" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Okul müdürümüz Mehmet Şirin BALĞASUN ise öğrencilere LGS sınavına girerken dikkat edilmesi gereken hususlar ve süreç hakkında bilgi verdi. Ayrıca öğrencilerimiz okulun önemli bölümlerini gezerek okul hakkında bilgi aldı.

May

Öğrencilerimizin akademik başarılarını tespit etmeye yönelik ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapıldı.

May

Öğrenci meclisinde yer alan sınıf temsilcileri okul müdürümüz Mehmet Şirin BALĞASUN´un odasında toplandı ve yıl içerisinde yapılan faaliyetler ele alındı. Bir sonraki yıl için öğrencilerimizin istekleri dinlenerek not edildi.

May

PDR öğretmeni Firdevs SARAÇ tarafından öğrencilerimize LGS sınavı ve liseye yerleşme süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

May

Okulumuzda düzenlediğimiz "40 şair 40 şiir" etkinliği kapsamında sabah grubu öğrencilerimizin seçmelerini yaptık. Sonuçları okulumuz internet sitesi duyurular bölümde yayınlayacağız. Türkçe zümresi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.